Superseg och supersöt glutenfri kladdkaka toppad med Polly! Det går en trend med godis i kladdkakorna och jag var såklart tvungen att testa detta!
Glutenfri pollykladdkaka
2 ekologiska ägg
135 g strösocker (1,5 dl)
180 g farinsocker (2 dl)
75 g mjukt smör
150 g bovetemjöl (2,5 dl)
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
45 g matolja (0,5 dl)
1 påse Polly (á 130 g) av valfri sort
Gör så här
1. Värm ugnen till 150 grader varmluft.
2. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt.
2. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt.
3. Smält smöret och rör ner det i äggsmeten.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta mjölblandningen och vänd ihop med äggsmeten. Vänd sist ner rapsoljan.
5. Smörj och mjöla en form (24 cm) och häll i smeten. Toppa kladdkakan med Polly.
6. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter, kakan ska vara kladdig. Låt stå till dagen efter.
6. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter, kakan ska vara kladdig. Låt stå till dagen efter.
7. Pudra med florsocker och servera med vispad grädde eller vaniljglass!
Med varma hälsningar
Peter