geléhallon

DSC_0111

Det mest vanliga godiset i lösviktsdisken, eller hur? Visste ni att man kan göra geléhallon själv och att det är ganska enkelt? Det kanske tar lite tid, men det är det definitivt värt för att få fram den äkta hallonsmaken! Som form kan man använda enkla isbitsformar i silikon eller den perfekta formen för geléhallon från Pufz! Ett tips är att låta geléhallonen stelna mellan 24-48 timmar i formen innan de tas ut. Men den som väntar på något gott..!

Geléhallon

225 g strösocker (2,5 dl)
100 g vatten (1 dl)
75 g glukossirap (0,5 dl)
225 g frysta hallon
12 st. gelatinblad
1 tsk citronsyra

strösocker att rulla geléhallonen i

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
2. Koka strösocker, vatten och glukossirap i en kastrull till 150 grader. Värm under tiden hallonen i en kastrull och mixa till en puré. Sila purén genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna.
3. Tillsätt purén till sockerlösningen och värm upp på nytt till 125 grader.
4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och tillsätt tillsammans med citronsyran i kastrullen. Rör om väl.
5. Häll upp hallonsmeten i formar och låt stå i rumstemperatur i c:a 2 dygn.
6. Rulla hallonen i strösocker!

DSC_0112

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.