fröknäcke

image

På mitt jobb har vi en fantastisk kokerska som både lagar maten och bakar bröd, så vi har nygräddat bröd till exempelvis veckans soppa. Hon gör dessutom ett fantastisk fröknäcke med flingsalt på! Det har inspirerat mig till att göra mitt egna fröknäcke! Knaprigt och toppat med flingsalt!

Fröknäcke

3 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
½ dl pumpakärnor
½ dl olivolja
2 dl varmt vatten
flingsalt

Gör så här

1. Värm ugnen till 150 grader varmluft.
2. Blanda majsmjöl, solrosfrön, linfrön och pumpakärnor i en skål. Tillsätt kokande varmt vatten och olivolja och blanda. Låt degen svälla i skålen under plastfolie i c:a 30 minuter.
3. Lägg halva delen av degen på bakplåtspapper, platta degen något och lägg ett bakplåtspapper ovanpå. Kavla degen så tunt det går. Gör samma sak med andra delen av degen.
4. Skär ev. till rutor med kniv eller pizzaskärare eller låt vara. Strö flingsalt ovanpå och grädda i ugnen i 20-30 minuter eller tills knäcket är hårt.
5. Servera knäcket med smör och en god ost!

image

image

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.