dadelbollar med lakrits

DSC_0033

Chokladbollar är ju fantastiskt gott! Men ibland kanske man känner att det blir lite för mycket av det onyttiga och man önskar att det fanns något som både är nyttigt och gott att äta! Min syster bestämde sig för i våras att genomgå en sockerfri månad. För att klara av månaden behövdes sockret ersättas med något annat, vilket resulterade i flera satser dadelbollar den månaden för henne. Jag själv kan känna ibland att jag önskar att jag bakade mer bakverk med mindre vitt socker och istället locka fram sötman från naturliga råvaror. Jag testade därmed att göra egna dadelbollar med en eftersmak av lakrits och det enda som skiljer dessa från vanlig chokladbollar är att konsistensen inte är densamma, men dock lika goda!

Dadelbollar med lakrits – 30 st.

130 g hasselnötter eller neutrala cashewnötter (2 dl)
20 urkärnade dadlar
2 tsk honung
3 krm vaniljpulver
3 msk kakao
2,5 tsk lakritspulver
kokos att rulla bollarna i

Gör så här

1. Mixa nötterna fint i en matberedare.
2. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en jämn smet.
3. Forma smeten till små bollar och rulla dem i kokos.
4. Servera dadelbollarna kylda. Låt det smaka!

DSC_0037

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.