classic buttercream

DSC_0646

Mitt bästa recept på min snabba smörkräm! Smörkrämen fungerar till att klä in tårtor med, att spritsa fina dekorationer på både tårtor och cupcakes, eller bre på biskvier. Smörkrämen går dessutom att variera oändligt med olika smaker och färger. På bilden har jag tillsatt hallonpuré som jag silat innan jag blandat i den i smörkrämen. Låt fantasin flöda!

Klassisk smörkräm

300 g mjukt smör
210 g florsocker (3,5 dl)
2 tsk vaniljextrakt
2 msk citronsaft

Gör så här

1. Vispa smöret ljust och fluffigt i köksassistent i c:a 5 minuter. Tar inte vispen ända ner i botten kan du behöva blanda runt med en slickepott och vispa lite till.
2. Sikta ner florsocker och vispa fluffigt. Tillsätt vaniljessens och citronsaft. Vispa fluffigt igen, sänk hastigheten och låt vispen gå i krämen en stund för att bli av med luftbubblor.
3. Använt till tårta, cupcakes, biskvier mm.

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.