cinnamon buns

DSC_0412

Svenska kanelbullar måste vara det mest svenska som finns när det handlar om bakverk, eller? Jag älskar doften av nybakade bullar, framförallt bullar med kanel! Mina bullar är otroligt saftiga, då degen blir ganska lös och innehåller mycket smör! Yum-yum!

Cinnamon buns – 50 st.

Vetedeg

5 dl standardmjölk
1 msk hel kardemumma
50 g jäst för söta degar
1 ½ dl strösocker
1 ekologiskt ägg
175 g mjukt smör
12-14 dl vetemjöl special
½ tsk salt

Kanelfyllning

200 g mjukt smör
3 msk strösocker
4 msk malen kanel

1 ekologiskt ägg att pensla bullarna med
pärlsocker

Gör så här

1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Värm mjölken tillsammans med mortlad kardemumma till 37 grader.
3. Smula jästen i en bunke (till en köksmaskin med degkrok) och lös upp den med mjölken. Tillsätt strösocker, ägg och hälften av mjölet och starta maskinen. Tillsätt smöret och mer mjöl (men inte för mycket så degen blir torr).
4. Låt maskinen gå i 5 minuter och tillsätt salt. Låt gå i ytterligare 3 minuter.
5. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter till dubbel storlek.
6. Gör fyllningen genom att blanda alla ingredienserna i en skål.
7. Dela degen i två delar och kavla ut till rektanglar. Bred fyllningen över rektangeln jämnt. Rulla ihop rektangeln till en rulle. Dela varje längd i 25 delar. Lägg bullarna i formar och låt jäsa under bakduk i 20 minuter.
8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
9. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter.
10. Njut av nygräddade bullar!

DSC_0416

DSC_0417

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.