chokladkola

DSC_0007

Klassisk kola, med en liten twist i år. Den här chokladkolan gör jag och min syster varje jul vid vårt julstök den 23 december! Traditioner är till för att hållas och därför ville jag dela med mig av detta recept! I år toppar jag kolan med lite flingsalt.

Chokladkola

50 g smör
1,5 msk kakao
160 g strösocker (1,75 dl)
1 krm vaniljpulver
70 g ljus sirap (0,5 dl)
100 g ekologisk vispgrädde (1 dl)
1 msk glykossirap

flingsalt

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp tills kolan har en temperatur på 120-125 grader (ju högre gradantal desto hårdare kola).
2. Häll kolan i en brödform (10×20 cm) klädd med bakplåtspapper. Låt svalna något innan du strör på flingsalt. Låt stelna i rumstemperatur.
3. Skär kolan i småbitar.

DSC_0006

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.