Chokladmousse är ju en dessert som alltid går hem om man inte kommer på vad man ska bjuda på när man får gäster. Den här moussen är krämig och len och bara smälter i munnen! Jag serverar moussen tillsammans med vispad grädde och upptinade hallon. Jag smular även sönder lite oreokex men lämnar några stora bitar så desserten får lite textur. Det är annars så lätt att man serverar en dessert där alla komponenter har samma konsistens och resultatet blir därmed lite småtråkigt. Men att tillföra något hårt och knaprigt gör att det händer något i munnen när man tar en tugga med oreokex och det lyfter fram desserten.
Chokladmousse – 6 port.
200 g mjölkchoklad
2 ½ dl vispgrädde
½ gelatinblad
Gör så här
1. Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten.
2. Smält chokladen över vattenbad.
3. Värm 3/4 dl av vispgrädden i en kastrull. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och låt det lösa sig med den varma grädden. Slå den varma grädden över den smälta chokladen och rör till en jämn kräm. Låt svalna något.
4. Vispa resterande grädde luftig. Vänd ner grädden lite i taget i chokladkrämen och rör så moussen blir jämn.
5. Häll upp i serveringsglas eller formar. Låt stå kallt i 2 timmar.
6. Servera med vispad grädde och hallon. Hugg in!
Med varma hälsningar
Peter
Veckans blogg: Peterbakar - Robbans bästa
[…] Chocolate mousse Recept: Här […]