chocolate fudge smore’s brownie

DSC_0554

Den lilla mängden vetemjöl i denna brownie gör den extra fudgy och seg! Jordnötterna bryter av sötman med lite sälta och gifter sig gott med chokladen. Idén till ”smore’s brownie” kom när jag funderade på hur jag kunde utveckla mitt recept på Chocolate fudge brownies. Tanken på ett segt marshmallowtäcke kändes som en idé jag bara var tvungen att testa! Jag ringlade över lite chokladganache och kolasås (som jag gjort på kondenserad mjölk). Avslutningsvis strör jag över lite salta jordnötter. En riktig sockerchock som gör sig bäst i kombination med mosade hallon för lite syra. Denna brownie är mäktig, men med mycket smak av choklad och jordnötter! Ett trevligt bakverk för ett trevligt fikasällskap.

Brownie – 15-20 bitar

250 g mjukt smör
180 g strösocker (2 dl)
200 g farinsocker (2,5 dl)
140 g mörk sirap (1 dl)
4 ekologiska ägg
30 g vetemjöl (0,5 dl)
80 g kakao (2 dl)
1 nypa flingsalt
100 g mjölkchoklad 50%
100 g jordnötter

Gör så här

1. Värm ugnen till 180 grader varmluft.
2. Vispa smör, socker och sirap ljust och krämigt.
3. Vispa i ett ägg i taget.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt.
5. Hacka chokladen grovt och vänd ner i smeten tillsammans med jordnötterna.
6. Klä en bakform (20×30 cm) med bakplåtspapper och fyll formen med smet.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i c:a 25-30 minuter. Den ska vara kladdig. Låt svalna.

Marshmallowtäcke

250 g minimarshmallows
1 tsk vatten

Gör så här

1. Lägg marshmallows i en mikrotålig bunke tillsammans med vattnet. Rör runt så marshmallowsen blir blöta.
2. Mikra bunken på full effekt i 1 minut. Rör runt med en slickepott och mikra i 30 sekunder till. Rör runt tills all marshmallows smält.
3. Bre marshmallowsblandningen över browniebottnen och bränn av ytan med en brännare.

Chokladganache

75 g mörk choklad 50%
100 g ekologisk vispgrädde (1 dl)

Gör så här

1. Hacka chokladen fint och lägg i en skål. Täck chokladen med vispgrädden och värm i mikron i c:a 1 minut. Mikra blandningen i 30 sekunder till och låt stå en stund. Rör runt med en slickepott så chokladen löser sig med grädden och blandningen blir slät.
2. Ringla ganachen över marshmallowtäcket. Ringla över kolasås (valfritt). Strö över jordnötter.
3. Skär kakan i jämnstora bitar.
4. Servera med vispad grädde och mosade hallon!

DSC_0555

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

    • Hej Louise!
      Ser ut som tryckfelsnisse varit framme! Ursäkta för det. Det går att baka utan vetemjöl, annars tillsätter du 0,5 dl vetemjöl i mjölblandningen!
      Hälsningar
      Peter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.