chocolate fudge brownies

DSC_0549

Min fudgy och sega brownie med ett täcke av len chokladganache toppad med kokad kolasås, gjord på kondenserad mjölk! En riktig sockerchock som gör sig bäst i kombination med mosade hallon för lite syra. Denna brownie är mäktig, men med mycket smak av choklad och hasselnötter! Ett trevligt bakverk för ett trevligt fikasällskap.

Brownie – 15-20 bitar

250 g mjukt smör
180 g strösocker (2 dl)
200 g farinsocker (2,5 dl)
140 g mörk sirap (1 dl)
4 ekologiska ägg
30 g vetemjöl (0,5 dl)
80 g kakao (2 dl)
1 nypa flingsalt
100 g mjölkchoklad 50%
100 g hasselnötter

Gör så här

1. Värm ugnen till 180 grader varmluft.
2. Vispa smör, socker och sirap ljust och krämigt.
3. Vispa i ett ägg i taget.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt.
5. Hacka chokladen och hasselnötterna grovt och vänd ner i smeten.
6. Klä en bakform (20×30 cm) med bakplåtspapper och fyll formen med smet.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i c:a 25-30 minuter. Den ska vara kladdig. Låt svalna.

Chokladganache

150 g mörk choklad 50%
200 g ekologisk vispgrädde

Gör så här

1. Hacka chokladen fint och lägg i en skål. Täck chokladen med vispgrädden och värm i mikron i c:a 1 minut. Mikra blandningen i 30 sekunder till och låt stå en stund. Rör runt med en slickepott så chokladen löser sig med grädden och blandningen blir slät.
2. Bre ganachen över den svala brownien. Ringla över kolasås (valfritt).
3. Skär kakan i jämnstora bitar.
4. Servera med vispad grädde och mosade hallon!

DSC_0552

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.