chocolate cream

DSC_0435

Detta är en väldigt enkel fyllning som alltid funkar. Den är lätt, inte så mäktig och har en igenkännbar smak av chokladpudding. Ha den i tårta, som fyllning i cupcakes eller tillsammans med hackad frukt och bär. Superenkelt!

Chocolate cream

3 dl ekologisk standardmjölk
1 msk maizena
1 msk strösocker
2 ekologiska äggulor
50 g mörk finhackad choklad 55 %

Gör så här

1. Värm mjölken i en kastrull.
2. Blanda maizena och strösocker i en skål. Tillsätt äggulorna och vispa ljust och fluffigt.
3. Häll i lite i taget av mjölken i äggblandningen under omröring och häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Låt blandningen sjuda och tjockna.
4. Tag kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör till en jämn kräm så all choklad smält. Häll upp i en skål och täck ytan med plastfolie för att undvika att ett skinn bildas. Låt svalna. Häll upp i en destillerad burk. Krämen håller sig c:a en vecka i kylskåp.

Med varm hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.