Det här måste vara ett av de godaste bakverken som finns i världen! Amerika: ni har lyckats! Chocolate chip cookies tillhör en av mina favoriter när det gäller kakor i alla fall och de är väldigt roliga att göra. Dels för att det går snabbt, samt för att det är världens godaste deg! Jag menar, är det fler än jag som alltid väljer cookie-dough när det är dags att köpa Ben’n’Jerrys? Receptet ger ungefär 30 kakor och är man som jag, en cookie-lover, kan man baka ut halva satsen och frysa resten. En regnig dag kanske man blir fruktansvärt sugen på cookies och det visar sig att du inte har smör hemma, då är man glad att man har en cookie-dough i frysen! Ta upp några timmar innan och tina upp i kylen, sen är det bara att baka ut!
Chocolate chip cookies – 30 st.
100 g mjukt smör
2 dl farinsocker
3/4 dl råsocker
1 ekologiskt ägg
4 dl vetemjöl
1 krm vaniljpulver
½ tsk bikarbonat
1 nypa salt
100 g hackad mörk kvalitetschoklad 70%
Gör så här
1. Värm ugnen till 180 grader varmluft.
2. Vispa smör, farinsocker och råsocker krämigt. Vispa ner ägget.
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Använd händerna för att få ihop smeten till en stabil deg. Knåda in den hackade chokladen.
4. Rulla degen till en längd och dela den i 30 bitar. Forma bitarna till bollar och lägg de på en plåt. Platta till bollarna en aning.
5. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills de får en fin brun färg.
6. Servera tillsammans med ett glas mjölk!
Med varma hälsningar
Peter
Härligt 🙂
Det blev chocolate chip cookies här ikväll också 🙂