chocolate bisquits

DSC_0541

Klassiska biskvier med en chokladfyllning! Doppade i mörk choklad och dekorerad med ringlad vit smält choklad.

Biskvibottnar – 40 st.

2 ekologiska äggvitor
300 g mandelmassa
135 g strösocker (1,5 dl)

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader varmluft.
2. Mixa mandelmassan tillsammans med strösockret i en matberedare. Tillsätt en äggvita i taget och mixa till en smidig smet.
3. Spritsa 5 cm stora cirklar på bakplåtspapper.
4. Grädda mitten av ugnen i 20-25 minuter.
5. Låt svalna.

Chokladfyllning

300 g mjukt smör
210 g florsocker (3,5 dl)
2 tsk vaniljextrakt
2 msk citronsaft
100 g mörk choklad 50%

400 g mörk choklad 50%
100 g vit choklad

Gör så här

1. Vispa smöret ljust och fluffigt i köksassistent i c:a 5 minuter. Tar inte vispen ända ner i botten kan du behöva blanda runt med en slickepott och vispa lite till.
2. Sikta ner florsocker och vispa fluffigt. Smält chokladen över vattenbad (i en skål över en kastrull med kokande vatten). Låt svalna något.
3. Tillsätt vaniljessens, citronsaft och den smälta chokladen.
4. Bre smörkrämen på biskvibottnarna och ställ in i kylen en halvtimme innan de doppas i choklad.
5. Smält den mörka chokladen över vattenbad.
6. Doppa biskvierna i chokladen genom att spetsa dem på en knivsspets och doppa i chokladen. Låt stelna.
7. Smält den vita chokladen över vattenbad. Ringla den vita chokladen över biskvierna. Låt stelna.

DSC_0542

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.