Inlägget är ett samarbete med Khoisan Tea.
Blåbärsglass är ju så gott! Särskilt när man gör den själv! Men ibland kan det vara svårt att få till den riktiga smaken av blåbär, eftersom frusta bär sällan ger så mycket smak i en glass. Men med det frystorkade blåbärspulvret från Khoisan Tea är detta inga problem, då det sitter så mycket koncentrerad smak i blåbärspulvret! Här får blåbärsglassen sin rena smak utan konstgjorda smakämnen. Toppen va? Glassen går att göra laktosfri genom att ersätta mjölken och grädden med laktosfria alternativ. Glassen går även att frysa efter sin tid i glassmaskinen.
Blåbärsglass
2 ekologiska ägg
1,25 dl strösocker (125 g)
2,5 dl ekologisk standardmjölk (250 g)
1,5 msk blåbärspulver
2 dl ekologisk vispgrädde (200 g)
50 g tinade blåbär
1. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Värm upp mjölken i en kastrull tillsammans med blåbärspulvret. Vispa ner mjölken lite i taget i äggsmeten. Häll mjölk- och äggblandningen till baka till kastrullen och värm upp på nytt under konstant omröring tills blandningen tjocknar.
2. Ställ åt sidan och låt svalna i rumstemperatur. Tillsätt vispgrädden och mosade blåbär.
3. Häll glassmeten i en glassmaskin och låt gå i 30-45 minuter eller tills glassen tjocknat.
Med varma hälsningar
Peter