apple and cinnamon tart

DSC_0660

En riktig höstbakelse! Höstens skörd av äpplen plus kanel, kan väl inte bli bättre? En klassisk smakkombination som även den mest kräsna skulle tycka om, ifall jag får bestämma. De här bakelserna är försvinnande goda!

Äppel- och kaneltarte – 6 st.

3 plattor fryst smördeg
200 g mandelmassa
1 ekologisk äggula (18 g)
3 äpplen
malen kanel
strösocker
1 ekologiskt ägg
kallt smör
florsocker

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 grader varmluft.
2. Dela de frysta smördegsplattorna på mitten så du får sex delar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem tina upp. Gör ett avtryck med ett glas i mitten på smördegarna (tryck hårt men inte helt igenom). Nagga i cirkeln och pensla kanten med uppvispat ägg.
3. Mixa mandelmassan i en matberedare och tillsätt äggulan. Forma runda plattor av mandelmassan (lika stora som ringarna på smördegen). Lägg mandelmassan på smördegen.
4. Skölj äpplena och skär i tunna skivor. Lägg 5-6 äppelskivor på mandelmassan. Strö över lite kanel och strösocker. Hyvla smörskivor och lägg en skiva per tarte.
5. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills tarterna är gyllenbruna och spröda.
6. Pudra bakelsen med florsocker och servera med en klick glass eller ät som de är!

DSC_0661

DSC_0663

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.